Uređenje nekretnina

Agencija ALFA NEKRETNINE iz Vodica, među prvima u Hrvatskoj nudi uslugu UREĐENJE I DEKORIRANJE NEKRETNINE ZA PRODAJU. U svijetu je već dokazano, da uređena i dekorirana nekretnina lakše pronalazi kupca, brže se prodaje a ponekad postiže i bolju cijenu.

 

Ideja o uređivanju nekretnine za prodaju, potekla je iz SAD-a prije 30-ak  godina i poznata je kao HOME STAGING, i od tada je prerasla u profesionalnu uslugu koja se širi Europom.  Takvu uslugu sve više koriste prodavatelji nekretnina koji imaju cilj da se nekretnina što prije proda, ili svi oni koji nisu vješti u uređenju niti prezentiranju nekretnine za prodaju.

 

 

ŠTO JE „HOME STAGING“?

„HOME STAGING“ koji se još naziva i „property styling“  je osmišljena, sistematska i koordinirana metodologija pripreme nekretnine za prodaju (ili najam) na tržištu nekretnina. To je umjetnost uređenja i dekoriranja nekretnine, pri čemu se pri prezentaciji ističu njene najbolje karakteristike i kvalitete. U Hrvatskoj za takvu djelatnost nema stručnog izraza, pa se za „home staging“  koriste izrazi: „pretprodajno uređenje“, „stiliziranje nekretnina“ ili „uređenje i dekoriranje nekretnine za prodaju“.

 

„Home staging“ NIJE isto što i dizajn interijera, jer se dizajn interijera koncentrira na uređivanje prostora prema osobnom ukusu, željama i potrebama klijenta, dok je cilj „home staginga“ sasvim suprotan. Home stagingom se treba koncentrirati na opremanje i uređenje na način da nekretnina bude privlačna najvećem mogućem broju potencijalnih kupaca, čime postižemo da ju prodamo brže i za više novaca. Uređenjem nekretnine za prodaju je potrebno kupcu omogućiti da stvori vlastitu emocionalnu vezu sa nekretninom koju gleda, te mu dozvoliti da eventualno vizualizira i svoj vlastiti namještaj i dekoraciju. Tehnike profesionalnog uređenja nekretnine za prodaju upotrebljavaju HOME STAGERI, koji svoju stručnost potvrđuju diplomom o završenoj izborazbi.

 

 

TKO JE „HOME STAGER“?

 

Kako u Hrvatskoj ne postoji izraz za osobu koja se bavi HOME STAGINGOM, takva osoba bi se kod nas mogla zvati  „stilist za nekretnine“  ili „dizajner nekretnina“, pa možemo reći da je to osoba koja se profesionalno bavi uređenjem i dekoriranjem nekretnina za prodaju. Takva osoba može objektivno, bez emotivne vezanosti uz predmete ili prostor, ocijeniti što je potrebno promijeniti  i urediti, da bi se nekretnina svidjela što većem broju klijenata. „Home stager“ će, uz svoje profesionalno oko, talent, iskustvo, kreativni dizajn, te znanje marketinga, učiniti sve, da nekretninu za prodaju prikaže u najboljem mogućem svjetlu, kako bi omogućio potencijalnom kupcu da vidi sebe u istom prostoru, te da se poželi useliti odmah. Stručna osoba će ustvari uređenom nekretninom kupcu pomoći uočiti stvarnu, te povećati doživljenu vrijednost nekretnine.

 

 

KOME JE „HOME STAGING“ NAMIJENJEN?

 

Bez obzira da li se radi o nekretnini u kojoj netko živi ili je nekretnina potpuno prazna, HOME STAGING se preporuča naročito:

  • prodavateljima praznih i nenamještenih stanova i kuća
  • prodavateljima namještenih nekretnina koji su već nekoliko puta spuštali cijenu
  • vlasnicima nekretnina sa zastarjelim unutarnjim uređenjem
  • vlasnicima nekretnina koji su prezaposleni, a uviđaju da angažman oko uređenja iziskuje mnogo vremena
  • prodavateljima koji nemaju ideju kako najbolje privući kupca
  • investitorima i graditeljima koji žele imati ogledne/pokazne stanove ili kuće radi brže prodaje
  • svima čije nekretnine već duže vrijeme ne privlače interes kupaca i na tržištu stoje neprodane.

 

 

KOLIKO KOŠTA „HOME STAGING“?

 

Osoba zadužena za „home staging“ u agenciji ALFA NEKRETNINE zna kako stvoriti ambijent koji se dopada i pamti, dom u kojeg će kupac poželjeti useliti odmah. Najlakše je samo spustiti cijenu, ali imajte na umu da profesionalno pripremljena i prikazana kako treba, organizirana, uređena i oku ugodna, vaša nekretnina će puno brže naći put do kupca i nećete trebati olako spuštati cijenu.

 

Uz mininmalne intervencije i ulaganja, s namještajem i dekoracijom koju već imate, te uz određene korekcije, vaš dom može dobiti ono „nešto“ što će ga učiniti posebnim i izdvojiti ga iz ponude na tržištu nekretnina.

 

Cijena staginga ovisi o veličini i broju prostorija koje treba urediti i dekorirati. Pri određivanju cijene, važno je znati i da li je nekretnina prazna, namještena ili polunamještena, te da li se u njoj živi i slično.

 

Kako bismo proizveli maksimalan učinak sa home stagingom, nećemo vas odvesti u prevelike investicije, već ćemo raditi sa onim što nam je dostupno, držeći pri tome troškove na minimumu. Pokušat ćemo malim i jednostavnim zahvatima uljepšati nekretninu kako bi se izdvojila od konkurencije, a kupcima ćemo osigurati da već pri prvom posjetu stvore jednu emocionalnu vezu te da se osjećaju kao kod kuće i da se požele useliti odmah.

 

Agencija Alfa nekretnine vam može ponuditi različite tipove ove usluge: od VIRTUAL STAGING (konzultacije na daljinu uz prethodno slanje slika) po cijeni od 500 kn (66,36 €) + PDV, pa sve do kompletnog HOME STAGINGA gdje mi dolazimo u vaš prostor, ustanovimo nedostatke, osmišljavamo cjelokupnu postavu ili razmještaj namještaja i dekoracije, dajemo pismeni izvještaj sa svim detaljima i savjetima, kupujemo umjesto vas, sve što treba naručujemo i postavljamo, te se na kraju nekretnina profesionlano čisti i fotografira. Takva usluga može koštati i do nekoliko tisuća EURa, u pravilu od 1% do 3% od cijene nekretnine, ovisno o budžetu, mogućnostima i željama. Naravno ne zaboravite da ova usluga uvijek košta manje od prvog spuštanja cijene.

 

Više nije samo lokacija najvažnija za prodaju nekretnine, nego njena cijena i uređenje.

 

Ako ste i vi jedan od gore navedenih prodavatelja te konačno imate mogućnost za uslugu koju ste već duže vrijeme htjeli, a niste se imali kome obratiti, sada možete pisati na email alfadizajn5@gmail.com ili se javiti na telefon 091 525 3260 i tražiti Jasminku Fišer Gavranović, profesionalnu stilisticu za nekretnine.